Zomer betekent uiteraard Spritz seizoen! De Aperol , Campari en Limoncello Spritz zijn bij iedereen wel bekend. Maar de Spritz is ideaal voor het uitproberen van andere heerlijke spirits en likeuren.
Ik deelde al eerder twee recepten met Voerman Vieux. Deze Spritz kun je aan de lijstje toevoegen. Heerlijk fris met een beetje pit door de gember en extra frisheid door de verse munt. Zelf gebruikte ik maar 10 ml siroop. Ik ben nou eenmaal meer van het frisse en bittere dan van het zoete. Maar houd jij wel van zoetig? Ga dan gerust voor 20 ml siroop.
Voerman Spritz
45 ml Voerman Vieux
10 ml/20 ml gembersiroop
60 ml Prosecco (of andere witte bubbeltjes wijn waar je blij van wordt)
20 ml sodawater
8/10 verse munt blaadjes
Doe de vieux en de siroop in een glas gevuld met ijsblokjes. Kneus de muntblaadjes licht en voeg deze toe aan het glas. Schenk de prosecco en vervolgens het sodawater/spa rood erbij. Roer het geheel goed door en garneer met verse munt en een citroenschijfje. Zoek een fijn plekje in de zon en geniet!
Cheers! Salute! Proost!
Comments