top of page
  • claudineraciti

Gembersiroop

De meeste recepten voor gembersiroop zijn anders dan het recept dat ik hier gebruik. De meeste recepten voegen plakjes gember toe tijdens het maken van een suikersiroop. Die zijn ook lekker, maar die geven niet die scherpte aan je drankje die gember normaal gesproken geeft. En laat ik dat nou juist zo lekker vinden aan gember!

Dit is het recept uit het Death & Co cocktail boek en deze geeft je zeker de pittige gember smaak. Je hebt hier echter wel een sapcentrifuge voor nodig. Het kan ook zonder, maar dat vraagt wel wat meer werk. Je raspt de gember fijn en doet dit in een schone theedoek. Knijp vervolgens het sap er uit. Het klinkt als veel werk, maar het valt reuze mee.


Maak een half kopje gembersap en doe dit in een blender. Voeg hier een vol kopje suiker aan toe. Blend het geheel totdat de suiker volledig is opgelost. Je kunt hier eventueel ook een staafmixer voor gebruiken.


Heb je geen sapcentrifuge en heb je ook echt geen zin om de gember te raspen? Dan kun je natuurlijk altijd gaan voor de andere versie.


Gebruik ongeveer 150 gram verse gember in stukjes op 500 gram suiker en 250 ml water. Verwarm het tot de suiker is opgelost zonder het te laten koken. Laat het afkoelen en filter de siroop. Voeg 50 ml vodka toe en je kunt de siroop tot 3 maanden bewaren in een afgesloten fles in de koeling.Recept voor gembersiroop
Gembersiroop


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page