top of page
claudineraciti

Penicillin Cocktail Recept – Een Rokerige Whisky Cocktail met Honing en Gember

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze klassieke Penicillin cocktail maakte, en dat zou ik toch vaker moeten doen! Wat een heerlijke whisky cocktail is dit. De combinatie van honing-gember siroop maakt het drankje zacht en zoet, met een subtiele pit van gember. Voeg vers citroensap toe en je hebt een perfect gebalanceerd drankje dat zowel zoet als verfrissend is.


De rokerige whisky float voegt echt een kick toe aan de Penicillin, wat dit drankje uniek maakt. Niet iedereen is een fan van de rokerige whisky-smaak, maar in deze cocktail komt het perfect tot zijn recht. Zelf drink ik rokerige whisky meestal niet puur, maar in een Penicillin cocktail kan ik er echt van genieten!


Penicillin Cocktail Recept


Ingrediënten:

  • 60 ml milde Schotse whisky (bijvoorbeeld Famous Grouse)

  • 30 ml vers citroensap

  • 30 ml honing-gember siroop (1 deel honingsiroop en 3 delen gembersiroop)

  • 1 scheutje angostura bitters

  • 7,5 ml rokerige Schotse whisky (bijvoorbeeld Laphroaig 10 jaar)


Bereidingswijze:

  1. Voeg alle ingrediënten, behalve de rokerige whisky, in een shaker en shake goed met voldoende ijs.

  2. Strain het mengsel in een glas over ijsblokjes.

  3. Schenk voorzichtig de rokerige whisky (Laphroaig) over de achterkant van een barlepel in het glas.

  4. Garneer de Penicillin cocktail met een stukje gember en/of een schijfje sinaasappelschil voor extra flair.


Cheers! Salute! Proost!

Penicillin cocktail met rokerige whisky, honing-gember siroop en een sinaasappelschil garnering
Penicillin




Comments


bottom of page