top of page

Flying Dutchmen Cocktail - Tess Posthumus - Flying Dutchmen Bar Amsterdam

claudineraciti

Misschien heb je al eens een bezoek gebracht aan de bar van Tess Posthumus en Timo Janse in Amsterdam: Flying Dutchmen. Zo niet, dan moet je dat zeker toevoegen aan je to do lijst. Deze bar is volledig gericht op jenever en biedt een unieke ervaring, inclusief het mogelijkheid om kopstootjes uit de muur te trekken. Het is een echte aanrader voor elke cocktail liefhebber!


De Flying Dutchman cocktail is echt een crowd pleaser. Ik heb het al meerdere keren geserveerd voor vrienden en familie, en er is nog nooit iemand geweest die deze jenever cocktail niet kon waarderen. Zelfs de mensen die in eerste instantie zeiden "Nee, jenever heb ik echt niets mee", gingen volledig overstag. Dit drankje is gewoon top!


Tess adviseert om Bols Barrel Aged jenever te gebruiken, wat absoluut een topkeuze is. Ik ging echter voor de Zwart Nazareth limited edition toasted oude graanjenever en het resultaat was fantastisch!


Flying Dutchmen Cocktail Recept:

  • 45 ml Barrel Aged jenever (of toasted van Zwart Nazareth)

  • 30 ml citroensap

  • 15 ml speculaas-gumsiroop

  • 2 dashes sinaasappelbitters

  • 1 dash oranjebloesemwater


Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in je shaker en vul deze met ijs.

  2. Shake hard en schenk uit in een gekoeld coupe glas of een Nick & Nora glas.

  3. Garneer met een sinaasappelzest en/of een eetbaar bloemetje, zoals je het in de Flying Dutchmen geserveerd krijgt.


Cheers! Salute! Proost!

Flying Dutchman cocktail met jenever, sinaasappelzest en eetbaar bloemetje.

Comments


©2024 door Claudine_drinks.

bottom of page