Sinterklaas Sour: De perfecte Sinterklaas cocktail
- claudineraciti
- 16 nov 2022
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 22 jan
Is SinterklaasĀ weer in het land? Pepernoten, speculaas en chocolade vullen de lucht, en of je nu een fan bent van Sinterklaas of niet, een Sinterklaas cocktailĀ is altijd een goed idee. Een Sour cocktailĀ is ideaal om de zoetigheden mee weg te spoelen, fris, zacht en met een beetje kruidigheid door de speculaas siroop. Naast pepernoten is SinterklaasĀ ook bekend om zijn "appeltjes van oranje", daarom voeg ik Grand MarnierĀ toe aan deze cocktail. Heb je CointreauĀ in huis? Dan kan dat ook prima.
Ingrediƫnten voor Sinterklaas Sour:
45 ml JeneverĀ (of gin)
15 ml Grand MarnierĀ (of Cointreau)
30 ml vers citroensap
20 ml speculaas siroopĀ (zelfgemaakt)
EiwitĀ of Aquafaba
2 dashes sinaasappel bittersĀ (bijv. van Fee BrothersĀ of Angostura Orange)
Doe alle ingrediƫnten in je shaker en shake eerst flink zonder ijs om het eiwit/aquafaba goed te mengen. Voeg ijsblokjes toe en shake nogmaals voor ongeveer 20 seconden. Strain de cocktail in een rocksglas over vers ijs en garneer met een schijfje sinaasappelschil of een paar pepernoten.
Speculaas Siroop: je vindt hier een uitstekend recept. Maar wil je liever de luie variant? Maak de siroop dan door 250 gram suiker, 125 ml water en een theelepel speculaaskruiden op laag vuur te verwarmen totdat de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten pot in de koelkast (2-3 weken houdbaar).
Cheers! Salute! Proost!

Comments