Sinterklaas Sour: De perfecte Sinterklaas cocktail
- claudineraciti
- 16 nov 2022
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 22 jan
Is Sinterklaas weer in het land? Pepernoten, speculaas en chocolade vullen de lucht, en of je nu een fan bent van Sinterklaas of niet, een Sinterklaas cocktail is altijd een goed idee. Een Sour cocktail is ideaal om de zoetigheden mee weg te spoelen, fris, zacht en met een beetje kruidigheid door de speculaas siroop. Naast pepernoten is Sinterklaas ook bekend om zijn "appeltjes van oranje", daarom voeg ik Grand Marnier toe aan deze cocktail. Heb je Cointreau in huis? Dan kan dat ook prima.
Ingrediënten voor Sinterklaas Sour:
45 ml Jenever (of gin)
15 ml Grand Marnier (of Cointreau)
30 ml vers citroensap
20 ml speculaas siroop (zelfgemaakt)
Eiwit of Aquafaba
2 dashes sinaasappel bitters (bijv. van Fee Brothers of Angostura Orange)
Doe alle ingrediënten in je shaker en shake eerst flink zonder ijs om het eiwit/aquafaba goed te mengen. Voeg ijsblokjes toe en shake nogmaals voor ongeveer 20 seconden. Strain de cocktail in een rocksglas over vers ijs en garneer met een schijfje sinaasappelschil of een paar pepernoten.
Speculaas Siroop: je vindt hier een uitstekend recept. Maar wil je liever de luie variant? Maak de siroop dan door 250 gram suiker, 125 ml water en een theelepel speculaaskruiden op laag vuur te verwarmen totdat de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten pot in de koelkast (2-3 weken houdbaar).
Cheers! Salute! Proost!

Comments