top of page
  • claudineraciti

Sinterklaas Sour

Ja onze goedheiligman is weer in het land! De pepernoten, speculaas en chocola vliegen je weer om de oren en stiekem is het gewoon ook allemaal lekker.

En of je nou een fan bent van Sinterklaas of niet, een Sinterklaas cocktail is altijd een goed idee. Een sour is uitermate geschikt om de zoetigheden mee weg te spoelen, lekker fris, zacht en een beetje kruidig door de siroop. Naast pepernoten staat Sinterklaas natuurlijk ook bekend om zijn "appeltjes van oranje" dus die verwerkte ik ook in de cocktail door grand marnier toe te voegen. Mocht je een fles cointreau hebben staan, dan kan dat ook prima.


Sinterklaas Sour


45 ml Jenever (maar je kunt ook voor gin gaan)

15 ml gran marnier (of Cointreau)

30 ml vers citroensap

20 ml speculaas siroop **

Eiwit/Aquafaba

2 dashes sinaasappel bitters (van bijvoorbeeld Fee Brothers of Angostura Orange)


Doe alle ingrediënten in je shaker en shake eerst flink zonder ijs om het eiwit/aquafaba op gang te krijgen. Doe er vervolgens ijsblokjes bij en shake nogmaals goed voor circa 20 seconden. Strain de cocktail over vers ijs in een rocksglas en garneer met een schijfje sinaasappel schil of met pepernoten.


Cheers! Salute! Proost!


** Ik maakte een kleine hoeveelheid van deze siroop met de volgende afmetingen: 250 gram suiker, 125 ml water en een goede theelepel speculaaskruiden. Verwarm het geheel op laag vuur zonder te laten koken, tot de suiker volledig gesmolten is. Laat het afkoelen en bewaar in een schone, goed afgesloten glazen pot/fles in de koelkast. Je kunt het 2/3 weken bewaren.


Sintklaas cocktail met speculaas en sinaasappel
Sinterklaas Sour

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page