top of page

Over mij

Zoals je waarschijnlijk al had begrepen is mijn naam Claudine. Geboren en getogen in Nederland met een Nederlandse moeder en een Siciliaanse vader. Na mijn studie ben ik naar Italië verhuisd voor de liefde. Inmiddels zijn we al weer aardig wat jaartjes getrouwd. Ik heb 10 jaar in ItaIië gewoond, twee jaar in Napels en 8 jaar in Brescia. In 2013 besloten we om met het gezin terug naar Nederland te verhuizen.

 

Wat begon met een passie voor het maken van cocktails, groeide uit tot een passie voor fotografie. Wat tijdverdrijf tijdens de verschillende lockdowns begon, breidde zich al snel uit naar meer. Ik kan mijn creativiteit hier helemaal in kwijt (creativiteit die ik dacht nooit te hebben) en ik vind het heerlijk om deze passie met anderen te delen. Cocktails toveren bij iedereen een lach op het gezicht en als je ze dan ook nog eens mooi kunt fotograferen, worden mensen helemaal blij.

Zoals ik van lekker eten hou met goede ingrediënten, hou ik ook van goede drankjes. Als de basis goed is, is het resultaat dat ook. Hier vind je dus recepten van drankjes van kwaliteit, waar je van kunt genieten. Drankjes voor matige, bewuste drinkers die willen genieten van een goede cocktail.

Alle foto's van cocktails die je ziet, zijn door mijzelf gemaakt. Zowel het drankje als de foto.

Ik begon ooit met mijn iPhone foto's te maken van mijn creaties. Gewoon bij daglicht. Vervolgens kocht ik een camera op Marktplaats (Sony A6000) en mijn eerste studiolamp. Deze werd opgevolgd door een Sony A7 mark III en ik ging aan de slag met off camera flash. Zo kon ik nog beter details, druppels en splash shots maken. Fotografie is een feestje!

Als het om cocktails gaat, geloof heilig in "less is more". Een klein aantal goede ingrediënten geven al eindig veel mogelijkheden! De meeste van mijn recepten hebben niet meer dan 5 ingrediënten. Mijn siropen maak ik altijd zelf en ik gebruik echt alleen vers geperste sappen. Dat maakt echt een enorm verschil! Zijn de recepten moeilijk te maken? Nee zeker niet, maar verse goede ingrediënten zijn wel vereist. Drankjes voor geniet momentjes, die vind je hier.

Ik hoop dat ik je kan inspireren om een paar recepten uit te proberen en dat je er net zo van kan genieten als ik!

bottom of page