top of page
  • claudineraciti

Voerman Daiquiri

Wellicht ken je het nog van vroeger, vieux. Een vieux cola was toch best een tijd een ding dat door veel mensen gedronken werd. Zelf ben ik er nooit fan geweest en ging liever voor een biertje dan een cola met vieux. Ik vond de vieux ook gewoon echt niet lekker. Maar ja, dat was dan meestal ook niet de beste vieux, maar met name de allergoedkoopste die er te krijgen was. En deze stond zeker niet bekend om zijn hoge kwaliteit...


Vieux is vervolgens wat in de vergetelheid geraakt. Zo'n twee jaar geleden besloten Ingmar Voerman en Jos Zonneveld hier iets aan te doen. Ze wilde deze vergeten Hollandse spirit weer nieuw leven in blazen en deze drank daarmee direct naar een hoger niveau tillen. En man, dat is ze goed gelukt! Als basis kozen ze eerst de perfecte Franse druiven Brandy die een jaar op Limousin eikenhouten vatten werd gerijpt. Vervolgens gingen ze aan de slag met de botanicals. Het resultaat is een prachtige vieux met kenmerken van vijg, bitterzoete sinaasappel, kardemom, kaneel, vanille, eik en gember. Ja het is echt zo goed als het klinkt!


Als dit je nog niet overtuigd heeft om een fles aan te schaffen, weet dan dat een deel van de opbrengst geschonken wordt aan het Nationaal MS Fonds

Mede-oprichter Ingmar Voerman leidt aan deze ziekte. In Nederland zijn er 30,000 mensen en wereldwijd gaat het om 2,8 miljoen mensen die hieraan leiden. Met elke fles die je koopt, draag je een steentje bij aan onderzoek naar deze chronische ziekte.


Ik wilde een drankje creëren dat deze prachtige vieux tot zijn recht deed komen, maar ook een beetje het traditionele cola drankje erin verwerken. Echter is deze vieux te goed om te "verzuipen" in een lading cola. Dus koos ik voor cola siroop en de Voerman Daiquiri was born!


30 ml vers limoensap

20 ml cola siroop **


Shake alle ingrediënten in jouw shaker met voldoende ijs en strain in een gekoeld coupe glas.


Cheers! Salute! Proost!


** De cola siroop is heel gemakkelijk te maken. Doe 1 deel cola op 1 deel suiker (dus bijvoorbeeld 250 gram suiker op 250 gram cola) Doe de suiker er voorzichtig beetje bij beetje bij, omdat de cola enorm gaat schuimen bij het eerste contact met de suiker. Verwarm het op laag vuur tot de suiker gesmolten is. Done!


Voerman Vieux is te bestellen bij drank.nl, caneandgrain.nl en dirkschram.com


Voerman Vieux Cocktail - Daiquiri
Voerman DaiqCommenti


bottom of page