- claudineraciti
Jungle bird
Ik ben niet echt van de tropische cocktails. Ze zijn mij vaak te zoet en vaak overvol ingrediënten waardoor ik niet meer echt proef wat ik drink. Ik weet ook dat het geen populaire mening is en dat juist heel veel mensen die grote glazen met gezellige ananas, parapluutjes en andere decoratie het toppunt van een vakantie cocktail vinden.
Ik ben niet één van die mensen ;-) Ik heb er echter een paar uitzonderingen op. Bijvoorbeeld de Mai Tai, maar ook de Jungle Bird. Beiden vallen in de categorie Tiki, maar zijn wel net iets anders dan de meesten. Ik kan van beide drankjes enorm genieten!
Het belangrijkste bij een goede Jungle Bird is zeker een goede donkere rum, de ziel van dit heerlijke recept.
Ik kreeg een heerlijke fles Hell or Highwater rum opgestuurd. Uiterst geschikt voor dit drankje. Je kunt er natuurlijk ook heel goed een andere donkere rum voor gebruiken. Goslings black seal of El Dorado 15 years vond ik er ook erg lekker in. Kies dus vooral voor de rum waar je zelf blij van wordt, zolang het maar een lekkere donkere smaakvolle rum is.
Jungle Bird
45 ml donkere rum
20 ml Campari
15 ml vers limoensap
15 ml suikersiroop
45 ml vers ananassap
Shake alle ingrediënten met voldoende ijs en schenk uit in een rocksglass over crushed ijs. Leef je uit met de garnering als je dat leuk vindt. Ananas schijfje, partje of de ananasblaadjes doen het hier altijd goed.
Cheers! Proost! Salute!
