top of page
  • claudineraciti

Mai Tai

De Mai Tai is een heerlijke smaakvolle klassieker die eigenlijk iedereen wel lekker vindt. Ook hier vind je verschillende recepten van. Zo zie je vaak recepten die kiezen voor een gedeelde basis: witte rum en donkere rum. Zelf vind ik hem het lekkerst met alleen een donkere rum. Heb je een lekkere fles rum in huis? Dan is een Mai Tai altijd een goed idee! Je hoeft niet zo vast te houden aan een specifieke rum keuze. Het gaat er tenslotte om dat je het zelf lekker vindt ;-)


Je komt ook recepten tegen die ananassap toevoegen. Op zich snap ik dat je snel de neiging hebt om ananassap toe te voegen aan een Tiki cocktail, maar in dit geval zeg ik: niet doen! Dat heeft deze goede klassieker echt niet nodig. Echt zonde!


Ik vond een fles El Dorado rum 15 years in de aanbieding en die kon ik natuurlijk niet laten staan. Deze is echt heerlijk in een Mai Tai! Dus mocht je nog een fles willen aanschaffen om thuis van een goede Mai Tai te genieten, dan kan ik deze zeker aanraden.


Mai Tai


60 ml Donkere rum

15 ml triple sec/cointreau

7,5 ml orgeat

7,5 ml suikersiroop (ik gebruikte zelf Demerara siroop, maar suikersiroop kan ook heel goed!)

20 ml vers limoensap


Shake alle ingrediënten goed met voldoende ijs en strain in een tiki of rocks glas over crushed ijs. Garneer met een limoenpartje en verse munt.


Cheers! Salute! Proost!Mai Tai cocktail met donkere rum
Mai Tai


Comments


bottom of page