• claudineraciti

Daiquiri 2.0

De daiquiri is nog zo'n bijzonder lekkere klassieker die bewijst dat weinig ingredients een geweldig resultaat kunnen opleveren. "Less is more" gaat hier zeker op!

Slechts drie eenvoudige ingrediënten en je hebt een geweldige cocktail! Het klassieke recept vraagt om witte rum (bijvoorbeeld Bacardi Carta Blanca of Havana Club 3 years), suikersiroop en vers limoensap. In dit recept koos ik voor een iets rijpere rum en gebruikte ik kokoswater siroop in plaats van suikersiroop. De kokoswater siroop zorgt voor een zijdezachte structuur wat het drankje nog lekkerder maakt. Onder het kopje siropen vind je hoe je deze siroop heel erg makkelijk zelf kunt maken.


60 ml Rum naar keuze (ik gebruikte Ron Esclavo 12 years)

30 ml vers limoensap

20 ml kokoswatersiroop


Shake alle ingrediënten goed met voldoende ijsblokjes en schenk in een coupe glas. Je kunt een limoenzest (schil) gebruiken als garnering.


Cheers! Salute! Proost!



Rum cocktails daiquiri
Daiquiri 2.0