top of page
  • claudineraciti

Jenever Daiquiri

Het mooie van goede basis spirits is dat je ze makkelijk in een klassieker kan gebruiken die zichzelf al goed bewezen heeft. Zoals bijvoorbeeld de Daiquiri.


Ik kreeg deze heerlijke fles jenever opgestuurd en zoals bij elke spirit die ik nog niet ken, proef ik hem eerst puur. Bobby's Jenever is, net als hun gin, ijzersterk in geur en smaak. Ik heb er echt niets op aan te merken. De moutwijn is in de geur goed aanwezig en is heerlijk kruidig met smaken en geuren van limoengras, kardemom, jeneverbes, gember en cubeb peper (Javaanse steelpeper)


Word je niet direct enthousiast van Jenever? Dan kan deze fles je wellicht op andere ideeën brengen. Het staat ook nog eens mooi in je drankkast. De prachtige groene fles brengt de ouderwetse Jenever kruisfles terug met het Indonesische Ikat patroon. Een mooie combinatie tussen oost en west, net als de jenever zelf.


Ik maakte een eenvoudige daiquiri met deze jenever. Omdat ook sinaasappel echt goed vind samengaan met zowel de gin als de jenever van Bobby's wilde ik daar ook iets van toevoegen, zonder het drankje aan te lengen met sap. Daarom koos ik ervoor om de Daiquiri te zetten (het uitknijpen van een sinaasappel schil boven het drankje) zodat de aroma's en oliën op en in het drankje komen (zie foto) Een aanrader!


60 ml Bobby's jenever

30 ml vers limoensap

20 ml rietsuikersiroop

Sinaasappel zest


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs en strain in een coupe glas. Was een sinaasappel goed en haal er een stuk schil af met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Knijp deze uit over het drankje.


Cheers! Salute! Proost!Jenever Daiquiri - Bobby's Jenever
Jenever DaiquiriComentarios


bottom of page