top of page
  • claudineraciti

Dutch Caipirinha

Dit eenvoudige, maar erg lekkere recept vond ik op Borrels & Bites van de zeer getalenteerde Marcella. Zeker het volgen en bezoeken waard als je op zoek bent naar lekkere hapjes en nog meer lekkere drankjes!


In dit recept wordt de Cachaça omgeruild voor Hollandse jenever. Ik gebruikte de heerlijke Jenever van Barak51, gemaakt met traditionele kruiden van de Molukse eilanden en gemaakt hier in Nederland.


Marcella twijfelde zelf of je dit wel een Caipirinha moest noemen, aangezien het belangrijkse ingrediënt er niet meer in zit. Maar het was die geweldige klassieker die haar de inspiratie gaf voor dit mooie drankje. Dus waarom die niet eren in de naam? We moeten niet alle regeltjes even serieus nemen toch? Zolang je maar niet gaat sollen met Carbonara vind ik het prima 🙈😉


Je kunt natuurlijk een andere Jenever gebruiken indien je deze al in huis hebt. Mocht je nog een fles willen kopen, dan is Barak 51 zeker een aanrader.


60 ml (Barak 51) Jenever

Halve limoen

Have sinaasappel

10 ml suikersiroop


Snijd de halve sinaasappel in vier stukjes en doe dit in een rocks glas samen met de sap van de halve limoen. Muddle de sinaasappel in het glas en voeg de suikersiroop toe. Roer het goed door. Vul het glas voor de helft met crushed ijs and voeg de jenever toe.

Roer het geheel goed door en vul het aan met nog meer crushed ice.


Cheers! Salute! Proost!Dutch Caipirinha cocktail met jenever
Dutch Caipirinha


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page