top of page
  • claudineraciti

Suikersiroop

Suikersiroop is de meeste eenvoudige siroop die er is om te maken. Het wordt in veel cocktails gebruikt en ik geef altijd de voorkeur aan suikersiroop in plaats van gewone suiker.

Gewone suiker lost vaak niet voldoende op in een cocktail en ik vind het niet prettig om stukje suiker tussen mijn tanden te horen knarsen als ik een drankje drink.

Dus ja, ook in een Mojito of een Old Fashioned geef ik de voorkeur aan suikersiroop in plaats van suiker.

Over het algemeen vind je twee recepten voor suikersiroop. Of de 2:1 verhouding (twee delen suiker op een deel water. Meest gebruikt in Europa en ook wel "rich syrup" genoemd) of de 1:1 verhouding (een deel suiker en een deel water). De laatste mengt net iets beter met de overige ingrediënten, omdat het wat dunner is. Nadeel: je voegt in verhouding wel iets meer water toe aan je cocktail dan met een 2:1 verhouding. Tweede nadeel: de rijkere versie blijft langer goed omdat het meer suiker bevat. Je kunt het beste gewoon uitproberen en kijken wat jou het beste bevalt. Je moet echt een goede fijnproever zijn om het verschil te proeven.


Suikersiroop


250 gr. suiker

250 ml water


Rijke suikersiroop


500 gr. suiker

250 ml water


Voeg de suiker en het water toe aan een pannetje en verwarm het op middelhoog vuur. Laat het niet koken! Dan gaat de suiker namelijk karamelliseren wat een totaal andere smaak geeft aan de siroop en dat is in dit geval niet de bedoeling. Roer totdat de suiker volledig is opgelost en laat de siroop afkoelen.

Voeg 25 ml Vodka toe zodra het is afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat je de siroop tot 3 maanden in de koeling kunt bewaren. Zonder vodka is de siroop beperkt houdbaar.


Hier vind je nog meer recepten om zelf lekkere siropen te maken!Cocktail siropen suikersiroop
Suikersiroop

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page