top of page
  • claudineraciti

Prosecco siroop

Soms heb je dat wel eens, vooral na de feestdagen dat er toch een beetje prosecco, wijn of champagne overblijft. De wijn komt meestal wel op, maar als je de prosecco of champagne fles eenmaal open hebt, is het niet meer zo lekker de dag erna.


Weggooien dan maar? Nee joh, zonde! Je kunt er heerlijke siroop mee maken!

Gebruik 1 deel suiker op 1 deel prosecco/champagne/wijn. Dus bijvoorbeeld 250 gram suiker op 250 ml prosecco. Je kunt er ook nog een andere twist aangeven door bijvoorbeeld vanille toe te voegen of maak het lekker kruidig door steranijs, kardemom, kruidnagel en kaneel toe te voegen. Dit laatste werkt uiteraard ook heel erg goed met rode wijn. Daar krijgt je cocktail ook direct een mooi rood kleurtje van. Je kunt wat dat betreft echt alle kanten mee op.


Wat heb je dus nodig?


250 ml Prosecco/Champagne/Rode wijn/Witte wijn

250 gram suiker

Kruiden of specerijen naar smaak


Verwarm alle ingrediënten op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Laat het afkoelen en filter eventuele kruiden/specerijen eruit. Bewaar het in een glazen goed af te sluiten fles in de koeling. Het blijft een paar weken goed. Daar kom je de kerstvakantie dus wel mee door ;-)



Zelf prosecco of wijnsiroop maken
Prosecco siroop

Comments


bottom of page