top of page
  • claudineraciti

Get a taste of your own grapefruit

Dit eenvoudige maar erg lekkere drankje creëerde ik voor de homebarawards. Een cocktail competitie op Instagram waar de thuis shakers zoals ik aan mee kunnen doen. Elke maand is er weer een nieuwe opdracht en aan het eind van het jaar krijgen de finalisten een specifieke eindopdracht. De winnaar mag zich homebartender van het jaar noemen.

Het is een leuke competitie waardoor je meer mensen met een hobby zoals ik leert kennen. Van alle uithoeken van de wereld doet er wel iemand mee. Altijd erg leuk en leerzaam! Want je moet regelmatig out-of-the-box denken.


Deze maand was de opdracht "Mash-ups", creëer een nieuw drankje door twee of meer bestaande cocktails samen te brengen.


Ik koos ervoor om mijn drie favoriete grapefruit drankjes samen te brengen. De Brown Derby, De Paloma en de Siesta.


Persoonlijk vind ik mijn Paloma het lekkerst met een 50/50 verdeling van Tequila blanco en Mezcal. Het rokerige van de Mezcal geeft het drankje een enorme boost. Ik koos er daarom voor om hetzelfde hier te doen. Ben je nou geen fan van Mezcal? Gebruik dan gerust 30 ml Tequila Blanco. Ben je juist een enorme fan van Mezcal en kan het je niet rokerig genoeg? Dan zou je ook voor 30 ml Mezcal kunnen gaan en de Tequila achterwege laten.


Get a taste of your own grapefruit


30 ml Tequila/Mezcal

30 ml Bourbon

10 ml Campari

45 ml vers grapefruitsap

20 ml vers limoensap

30 ml bruiswater/spa roodShake alle ingrediënten behalve het sodawater in je shaker met voldoende ijs en schenk het uit in een longdrink glas over vers ijs. Top het af met het sodawater en garneer met een grapefruit twist. Ik gebruikte ook wat grapefruit poeder op het glas om te garneren. Dit maak je heel simpel zelf door grapefruit schil heel fijn te raspen en het vervolgens goed te laten drogen.


Cheers! Salute! Proost!Grapefruit cocktail - Brown Derby - Siesta - Paloma
Get a taste of your own grapefruit

Comments


bottom of page