Ben je op zoek naar een heerlijke Paloma cocktail die nét dat beetje extra heeft? Dan is dit Padua Paloma recept iets voor jou! Naast de klassieke Margarita is de Paloma echt een perfect zomerdrankje: fris, fruitig en boordevol smaak. Wat deze cocktail zo bijzonder maakt, is de combinatie van vers grapefruit sap, Aperol en Tequila. Een unieke twist die zowel liefhebbers van een Paloma als van een Aperol Spritz zal verrassen!
Deze variant op de klassieke Paloma werd bedacht door bartender Josh Goldman in bar Calò in Los Angeles. Het resultaat? Een zomerse cocktail die barst van de frisse citrusaroma’s.
Ingrediënten voor de Padua Paloma
90 ml vers grapefruitsap
45 ml Blanco Tequila (bijvoorbeeld Cazadores)
20 ml Aperol
15 ml vers limoensap
30 ml sodawater
Bereiding van de Padua Paloma cocktail
Vul een longdrinkglas royaal met ijsblokjes.
Schenk het grapefruitsap, de Tequila, Aperol en limoensap over het ijs.
Voeg als laatste het sodawater toe.
Roer alles goed door met een rietje of barlepel.
Garneertip
Garneer je Paloma cocktail met een gedroogd of vers schijfje grapefruit en een vleugje zwart Himalaya zout voor een extra luxe uitstraling.
Geniet van deze heerlijke zomerse cocktail – de perfecte mix van een klassieke Paloma en een sprankelende Aperol cocktail. Is weer iets anders dan de klassieke Aperol Spritz. Ideaal voor een zonnige dag of als feestelijk aperitiefje.
Cheers! Salute! Proost!

תגובות