top of page
  • claudineraciti

Brown Derby

Er zijn nog zo ontzettend veel fantastische klassiekers die ik nog niet geprobeerd heb. Nog zoveel drankjes om te ontdekken!

Dit was er eentje die al een tijdje op mijn lijstje stond de "Brown Derby". Bourbon ben ik steeds meer gaan waarderen en al ben ik geen enorme Whiskey fan, een cocktail met bourbon of rye heeft mij nooit teleurgesteld. Integendeel!

Dit eenvoudige drankje is weer het bewijs hoe goed een slechts drie ingrediënten cocktail kan zijn. Meer heb je soms echt niet nodig!


Dit drankje werd gecreëerd in de Vendôme Club in Los Angeles in de jaren '30 en is vernoemd naar een diner die de vorm had van een hoed.


Het bijzondere is dat er twee identieke recepten bestaan onder een andere naam. The Brown Derby komt het eerst voor in het boek "Hollywood cocktails" dat uitkwam in 1933. Echter is in de "Savoy cocktail book" een identiek recept opgenomen onder de naam "De Rigueur". Dus wie heeft het van wie gekopieerd?


Op zich maakt het mij niet zoveel uit, want het recept is gewoon heel goed! Deze gaat wel op mijn lijstje met favoriete klassiekers!


Brown Derby


45 ml Bourbon (ik gebruikte Buffalo Trace)

30 ml vers grapefruitsap

15 ml honingsiroop


Shake met voldoende ijs en strain in een coupe glas. Garneer met een grapefruit zest (schil van de grapefruit)


Cheers! Salute! Proost!Brown Derby - Bourbon en grapefruit cocktail
Brown Derby

Comments


bottom of page