top of page
  • claudineraciti

Siesta

Op Punch drink kun je altijd rekenen als je op zoek bent naar goede recepten. Naast veel goede recepten, vind je er ook goede artikelen over dranken, bars en alles wat maar met cocktails te maken heeft. Dus zeer zeker een site om regelmatig te bezoeken.


De Siesta is een "modern classic" bedacht door bartender Katie Stipe. Het is een beetje een Hemingway Daiquiri profiel waarbij de Rum vervangen wordt door de Tequila en in plaats van Maraschino gebruikt ze hier de bittere Campari. Ik vind de combinatie Campari - Tequila altijd fantastisch. Dus dit was een no-brainer: de Siesta moest gemaakt worden!


En wel even een extra note: gebruik alsjeblieft alleen 100% agave Tequila, niet die goedkope rommel waar je alleen maar hoofdpijn en maagpijn van krijgt en eigenlijk ook helemaal geen Tequila mag heten.. Ik sta zo vaak in de slijter waar mensen die flessen oppikken om "lekker shotjes te drinken". Nou laat dat lekker maar weg en zeg hallo tegen hoofd- en maagpijn de volgende dag... Mijn nekharen gaan ervan overeind staan. Een goede fles tequila is elke cent waard en hoeft echt niet extreem duur te zijn. Denk aan bijvoorbeeld Arette, Cazadores, Herradura of El Jimador. De 70 cl flessen zijn van al deze vier merken in de 20 euro en allemaal 100% Blue Agave. Als je drinkt, doe het dan alsjeblieft goed ;-) Zo, excuus voor het uitstapje, maar dat moest ik even kwijt.


45 ml Blanco Tequila

20 ml vers limoensap

15 ml vers grapefruitsap

20 ml suikersiroop

10 ml Campari


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs in je shaker en strain het in een koud coupe glas. Garneer met verse grapefruit of gedroogde grapefruit. Ik ging weer voor gemak en gebruikte de gedroogde grapefruit schijfjes van Botanica Spices


Cheers! Salute! Proost!Siesta cocktail - Tequila, Grapefruit en Campari
Siesta

תגובות


bottom of page