top of page
  • claudineraciti

The middle child

Wel eens van Bumbu original gehoord? Zij hebben, maar liefst drie mooie rum producten in hun lijn. Original, XO en créme. In deze cocktail ging ik voor de XO fles. Een mooie zwarte fles die een beetje een piratenlook heeft. De XO is minder zoet als the original en aangezien ik niet zo van zoet ben, was dit direct mijn favoriet, Mijn man kon the original weer meer waarderen.


Rum is denk ik de drank waar ik het minste kaas van heb gegeten. En als je er eenmaal induikt is het echt een soort "rabbit hole". Er zijn zoveel soorten en maten van over de hele wereld dat je van het één in het ander komt. Ooit moet ik daar toch maar eens induiken. Voor nu kan ik jullie alleen van oppervlakkige info voorzien en dan houd ik het met name bij smaak en cocktailrecepten ;-)


The original is een Barbados rum die diep en vol van smaak is en een mooie amberkleur heeft. Maar in dit recept gaat het om de XO versie. Deze wordt in Panama gemaakt en eerst 15 jaar gerijpt in bourbon vaten en vervolgens nog gerijpt op witte Spaanse eiken sherry vaten. Je proeft smaken als toffee, vanille, eik, sinaasappel, peper en koffie. Ik dacht dat deze wel uitstekend zou passen in deze cocktail uit het boek "Beautiful Booze". En dat was ook zeker het geval.


Een lekkere boozy rum cocktail die ik iets heb aangepast aan de ingrediënten die ik zelf in huis had. Het originele recept vroeg om Pineau des Charentes, wat ik heb vervangen voor lillet blanc en een scheutje Calvados. Deze cocktail mocht er zijn!


The middle child


30 ml donkere rum (ik gebruikte dus Bumbu XO)

15 ml licor 43

15 ml lillet blanc

10 ml Campari

1 barlepel Calvados (ik denk dat brandy, cognac of vieux hier ook niet verkeerd zouden zijn)


Doe alle ingrediënten in je mixing glas en vul het glas met voldoende ijs. Stir de ingrediënten goed en schenk het uit in een gekoeld Nick & Nora of coupe glas. Een martini glas zou eventueel ook kunnen, mocht je geen alternatief hebben. Garneer met een sinaasappel zest en een maraschino kers (zo'n goede donkere, niet zo'n knalrode nepkers please...)


Cheers! Salute! Proost

Bumbu XO Rum en licor 43
The Middle Child


Comments


bottom of page