top of page
  • claudineraciti

Flying Tiki

Ik denk dat dit een van mijn recepten is waar ik zelf het meest van genoten heb. Deze vond ik echt heel erg lekker en ik werd oprecht blij van het resultaat!

De inspiratie hiervoor kwam uit de siroop. Deze ananas-demerara siroop heeft zo'n heerlijke geur en smaak, daar word je echt spontaan blij van. Althans ik wel ;-)


Ik dacht direct dat ik deze met jenever wilde combineren. Wellicht niet de eerste dranksoort waar je aan denkt bij een tropische getinte siroop, maar daarom leek het mij juist een uitdagende combinatie. En de uitdagende niet voor de hand liggende combinaties zorgen voor de beste verrassingen.


En zo ontstond de Flying Tiki, ik kan je deze van harte aanbevelen. Ook als je ervan overtuigd bent dat jenever niet jouw ding is. Jenever is al lang niet meer voor opa's, het is hartstikke hip en lekker!


UPDATE: ik maakte deze ook met Kokosolie fat washed jenever en dan is deze ook wel heel erg lekker! Deze zeker een aanrader. Hier vind je hoe je dit gemakkelijk kunt maken.


60 ml Rutte Oude Graanjenever (maar eerlijk, ook met jonge jenever is deze erg lekker en net iets zachter)

30 ml vers citroensap

20 ml Amaretto


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs in je cocktailshaker en strain over crushed ijs of kleine mini ijsblokjes. Ik vond een leuke Dotz ijsblokjes vorm op bol die kleine ijsbolletjes maakt. Maar crushed ijs of andere mini ijsblokjes werken prima hierin.


Cheers! Salute! Proost!Flying Tiki - jenever ananas en amaretto cocktail
Flying Tiki - jenever cocktail

Comments


bottom of page