top of page
  • claudineraciti

Ananas - Demerara siroop

Dit heerlijke recept voor ananas-demerara siroop ontdekte ik via Jordan van Highproofpreacher. Het originele recept in het Engels vind je hier.


Demerara suiker wordt in Verenigde Staten en Engeland veel gebruikt, maar is hier in Nederland een stuk minder bekend. Het heeft van nature een fruitige smaak, maar je proeft ook karamel en honing. Een hele lekkere smaakvolle suiker dus. Het is niet gemakkelijk te krijgen in Nederland, maar ik vond het tegen een zachtprijsje in een webshop voor Britse en Amerikaanse expats in Nederland. Hier kun je het bestellen. Mocht je dit nou teveel gedoe vinden en geen Demerara willen gebruiken, dan werkt ruwe rietsuiker ook goed.


Wat heb je nodig:


Een middelgrote ananas

200 gram Demerara of ruwe rietsuiker

2 limoenen of 2 citroenen


Snijd de ananas in stukken en doe alle stukken in een hoge bak/schaal of maatbeker. Haal met een kaasschaaf verschillende zest (reepjes schil) van de limoen of citroen. Zorg ervoor dat je ze goed wast en het liefst natuurlijk biologische producten gebruikt. Doe deze bij de ananas. Doe de suiker erbij en schep alles goed door elkaar, zodat de ananas goed bedekt is door de suiker. Dek het af en laat het een aantal uren op kamertemperatuur staan. De suiker zal langzaam smelten. Ik heb dit 's avonds gedaan en de hele nacht laten staan. Super simpel!


Als alle suiker gesmolten is, zeef je het geheel en vang de siroop op in een schone en afsluitbare glazen fles. Filter het goed, zodat er geen stukken fruit in blijven zitten. Doe er 30 ml vodka bij en bewaar de siroop in de koelkast. Volgens Jordan kun je deze siroop 2-3 weken bewaren in de koelkast.


Echt het proberen waard deze! Het is een heerlijke fruitige en geurige siroop die ontzettend lekker is in vele drankjes!Makkelijke cocktails Cocktail siroop met ananas en demerara suiker
Ananas-Demerara siroop


Comentarios


bottom of page