top of page
  • claudineraciti

Koko Klapa

Onlangs zat ook ik helaas ziek thuis met Corona. Niet fijn, maar gelukkig ben ik inmiddels weer op de been!

Een klein voordeel van ziek zijn en je niet goed vullen is dat je het gedwongen even rustig aan moet doen. Die dagen heb ik eindelijk de tijd genomen om de Masterclass Cocktails van Tess Posthumus te kijken op Cheflix. Het stond al een tijdje op mijn lijstje, maar het kwam er nooit van. Een erg leuke Masterclass om te kijken waar je veel basistechnieken en recepten voorbij komen. En het is natuurlijk altijd mooi om een echte pro te zien shaken.


Dit recept kwam ook voorbij in de Masterclass en kwam direct bovenaan mijn to do lijstje te staan. Zodra ik weer fit genoeg was om te genieten van een goede cocktail, wilde ik deze maken. Zo gezegd zo gedaan en oh my... Deze is echt heel erg goed!


Voor dit recept moet je de jenever "fat washen" (zoals dat in cocktailland wordt genoemd) met kokosolie. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Je laat het distillaat de smaakeigenschappen van het vet dat je kiest overnemen, door het hier in te laten trekken en het vervolgens eruit te filteren. Naast de smaak die in je drankje terecht komt, veranderd het ook de structuur, deze wordt rijker en je krijgt een zacht mondgevoel wanneer je het drinkt. En het is ook nog eens heel erg makkelijk zelf te doen!


In dit geval zou je 500 ml jenever mengen met 50 gram kokosolie. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zodra het gesmolten is voeg je de jenever er aan toe.

Schenk het vervolgens in een goed afsluitbaar plastic zakje. Bijvoorbeeld een diepvrieszakje met zipsluiting. Zorg ervoor dat je de lucht er zoveel mogelijk uitdrukt en sluit het zakje af. Leg dit vervolgens 24 uur in de vriezer. Daarna giet je het door een koffiefilter of theedoek om de kokosolie stukjes eruit te filteren. Wat er over blijft is de fat washed jenever.


45 ml Kokosolie fat washed Hooghoudt Raw jenever (of een andere jenever naar keuze)

20 ml vers limoensap

1 dash/scheutje sinaasappel bitters


Shake alle ingrediënten in je shaker met voldoende ijs en strain in een rocksglas met verse ijsblokjes. Garneer met een partje passievrucht en wat kokosrasp over de passievrucht. Ik was er van overtuigd dat ik kokosrasp in huis had, maar dat bleek niet het geval. Ik heb dit dus achterwege gelaten, maar het smaakte alsnog uitstekend!


Cheers! Salute! Proost!Makkelijke cocktails Koko Klapa - Tess Posthumus Cheflix
Koko Klapa - Tess Posthumus Cheflix

Comments


bottom of page