top of page
  • claudineraciti

Amaretto Sour

Dit drankje is bij veel mensen wel bekend. Amaretto is ook een geliefde likeur in Nederland. Het zoete amandeldrankje wordt door veel mensen erg gewaardeerd.

Ik mag dan wel een cocktailblog hebben, maar dit drankje heb ik nu dus echt pas voor het eerst gemaakt... Yep, ik had nog nooit een Amaretto Sour gedronken.


Ik ben deze altijd uit de weg gegaan, omdat ik altijd dacht dat het veel te zoet voor mij zou zijn. Ik ben gewoon geen fan van zoete drankjes. Maar nadat Marcella van Borrels & Bites mij had overtuigd dat ik deze echt moest proberen en dat ik hem waarschijnlijk lekkerder zou vinden dan ik dacht, heb ik het toch maar gedaan.


En ze had gelijk, ik vond het echt lekker. Wel zoet, maar niet te. Het zure van de citroen en het zachte schuim maakten veel goed. En zoals Marcella het omschreef, is het een vloeibaar toetje. Absoluut de moeite waard!


Amaretto Sour


60 ml Amaretto

30 ml vers citroensap

5 ml suikersiroop

1 Scheutje/dash Angostura bitters


Shake alle ingrediënten eerst zonder ijs in je shaker. Voeg vervolgens ijsblokjes toe en shake nogmaals kort, maar krachtig.

Schenk het uit over verse ijsblokjes in een rocksglass en garneer met een sinaasappel zest.

Bij eiwit cocktails wordt er vaak voor een best gekozen, omdat je deze citrus schil even uitknijpt boven het drankje om de citrusolie en aroma's eruit te persen. Eiwit ruikt namelijk niet altijd even aangenaam. Als je dan nu het drankje naar je neus brengt, ruik je geen eiwit, maar een lekkere sinaasappel geur! Snijdt dus een mooie schil (met een kaasschaaf gaat prima) van een schone sinaasappel en knijp deze uit boven het drankje.


Cheers! Salute! Proost!Amaretto sour cocktail
Amaretto SourKommentare


bottom of page