top of page
  • claudineraciti

Clover Club

The Clover Club is een heerlijke klassieker, fruitig, fris en met een heerlijke schuimkraag waar het drankje lekker zacht van wordt. Het is een recept van voor de Amerikaanse drooglegging, dus het gaat al heel wat jaartjes mee.


Dit recept, vraagt net als de "Looks can be deceiving" om een eiwit. Dat zorgt voor de mooie schuimkraag en geeft een hele fijne zachte textuur aan je drankje. Als je geen fan bent van rauw eiwit in je cocktail, of je kunt geen verse eieren krijgen, dan is aquafaba een heel goed alternatief. Alle foto's die je op deze site ziet met schuim, zijn allemaal met aquafaba gemaakt. Zelf gebruik ik ook liever geen rauwe eieren in mijn drankje. Aquafaba is kikkererwten water. En dat klinkt best vies om te gebruiken in een cocktail, maar geloof mij, dat is het niet! De geur en smaak komen echt niet over in je cocktail, maar het doet wel wat het moet doen: een mooie schuimkraag en een fijne zachte structuur.


Het is voor veel veganisten ook de oplossing om eiwit te vervangen in andere gerechten. Het is niet in elke supermarkt te krijgen, maar online is het makkelijk aan te schaffen. Zowel in poedervorm als in flessen, direct klaar voor gebruik. Zelf geef ik de voorkeur aan de flessen. Nadat ik een fles heb geopend, vries ik wat overblijft in. Gewoon net als ijsblokjes. Twee ijsblokjes aquafaba zijn voldoende voor een volgende eiwit cocktail.


Er zijn ook andere eiwit vervangers voor je cocktail, zoals bijvoorbeeld Ms. Betters Bitters miraculous foamer. Zelf heb ik dit nog nooit gebruikt, dus durf ik het ook niet aan te bevelen. Ik heb geen idee of het een goed product is of niet en goedkoop is het niet.


Maar nu weer terug naar de Clover Club!


45 ml gin

22,5 ml droge witte vermouth

30 ml frambozen siroop

22,5 ml vers citroen sap

30 ml Aquafaba of een eiwit.


Shake alle ingrediënten eerst droog (zonder ijs) in je shaker om de schuim op gang te helpen. Voeg daarna ijsblokjes toe en shake nog een keer goed. Schenk in een coupe glas.


Cheers! Salute! Proost!Clover club cocktail met gin, framboos en eiwit. Eiwit cocktail vervangen
Clover club

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page