top of page
  • claudineraciti

Stiletto

Dit goede Amaretto recept komt uit het boek "The Craft of the New Cocktail" geschreven door de King of Cocktail himself, Dale Degroff.


Toen ik het recept voor het eerst las, dacht dat ik het te zoet zou vinden en dat het niets voor mij zou zijn. Ik was toch nieuwsgierig en ik had mij wederom vergist! Ja het is uiteraard een zoetige cocktail, maar zeker niet té. Wel is hij gevaarlijk lekker en drink je hem gemakkelijk weg. Dus wees gewaarschuwd ;-)


Ik gebruikte dit keer Villamassa Amaretto en ook deze fles is een aangename verrassing. Iets minder zoet dan je van Disaronno gewend bent, maar wel een uiterst goed en lekkere amandel geur en smaak. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een goed Kerstcadeau, dan is deze wel een aanrader. Print dit lekkere recept erbij uit en de ontvanger zal zeker happy zijn!


Stiletto van Dale Degroff


30 ml Amaretto (Villamassa)

15 ml Bananenlikeur

30 ml vers sinaasappelsap

30 ml vers ananassap


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs in jouw shaker en strain het in een gekoeld coupe glas. Volgens het originele recept dien je hier met een "flame orange" zest te garneren. Net als bij de Cosmopolitan. In één hand hou je de sinaasappelschil vast en in de andere een lucifer of aansteker. Deze houdt je even in de buurt van de zest om hem iets op te warmen. Dan gaan de poriën open en komt er meer olie uit. Daarna knijp je in de zest zodat de oliën eruit sprayen door de vlam heen. Deze vatten dan vlam en geven een gekaramelliseerde smaak en geur aan je drankje. Gooi hem daarna weg. Hij wordt bitter van het verwarmen dus dat is niet iets wat je aan je drankje wilt toevoegen.


Cheers! Proost! Salute!


Amaretto cocktail met bananenlikeur en ananas
Stiletto
Comments


bottom of page