top of page
  • claudineraciti

Dutch Summer Smash - Zomerse jenever cocktail

Als je nou nog geen goede fles jenever in huis hebt, dan zou ik daar toch echt maar een wat aan doen! Het is echt zo'n rete goede spirit die veel te weinig aandacht krijgt. Een rijke historie en een prachtig product! De keuze is reuze en er zijn zoveel goede zomerse jenever cocktails te maken. Denk aan Zwart Nazareth, Eden Genever, Hooghoudt Raw, Bobby's jenever of Rynbende Vintage Genever. Allemaal dubbel en dwart je geld waard!

Voor dit recept zijn ze allemaal geschikt, alleen Rynbende iets minder. Daar heb ik wel andere goede tips voor en die zal ik binnenkort aanvullen op de site. Op mijn instagrampagina zijn ze al wel te vinden.


Dit recept is super makkelijk en perfect in de zomer wanneer aardbeien en verse munt volop te krijgen zijn. Geen zin om je eigen orgeat te maken? Monin orgeat is bijna in alle slijterijen wel te krijgen. Ook zou je voor een luie versie kunnen gaan. Neem dan 2 delen suiker en 1 deel amandelmelk. Verwarm het kort tot de suiker volledig is opgelost en je hebt een luie orgeat versie. Niet zo lekker als het origineel uiteraard, maar zeker een goed en snel alternatief.


Dutch Summer Smash


60ml Jenever

15ml Orgeat (amandelsiroop)

20ml vers citroensap

3 aardbeien

5/6 munt blaadjes


Doe de aarbeien en de orgeat in je shaker en muddle de aarbeien goed. Doe de rest van de ingrediënten erbij en shake met voldoende ijs. Fine strain (dus haal het ook door een theezeefje om alle stukjes fruit en munt eruit te filteren) over crushed ijs in een rocksglass en garneer met munt en aardbei.


Cheers! Salute! Proost!
Zomerse jenever cocktail met aardbei en munt
Dutch Summer Smash - Jenever en aardbeien cocktail

Komentáře


bottom of page