top of page
  • claudineraciti

Frambozensiroop

Deze lekkere frambozensiroop geeft niet alleen een heerlijke fruitige smaak aan je cocktail, maar het geeft het ook een mooie roze kleur. En ik hou wel van een mooi roze drankje ;-)


Ingrediënten


500 gram suiker

250 ml water

150/200 gram frambozen


Doe de suiker, het water en de frambozenin een pannetje op laag vuur. Verwarm de siroop zonder het te laten koken. Als je het laat koken, gaat de suiker karamelliseren en krijgt het een hele andere smaak. Roer het regelmatig door totdat de suiker volledig opgelost is. Laat het rustig afkoelen en filter de siroop. Voeg 50 ml vodka toe zodat je de siroop tot 3 maanden in de koelkast kunt bewaren. Wil je het alcoholvrij houden? Dan is de siroop beperkt houdbaar.


In de categorie cocktail siropen vind je nog meer recepten om zelf lekkere siropen te maken.


Frambozensiroop
Frambozensiroop


bottom of page