top of page
  • claudineraciti

Looks can be deceiving

Als je zo naar het drankje kijkt, zou het zomaar een Clover Club zijn. Maar schijn bedriegt. Hier heb je echt met volledig andere smaken te maken. Rokerig, zoet, fruitig met een schuimkraagje.

Mezcal is een distillaat waar je of van houdt of het haat. Een tussenweg is er niet. Ik vind het een fantastisch uniek product!


Niet iedereen vind het gebruiken van rauw eiwit in een cocktail een fijn idee. Een goed alternatief voor eiwit in een cocktail is aquafaba. Een eiwit vervanger die je in poeder of flessen kunt kopen. Het is niets anders dan kikkererwtenwater. Dat klinkt misschien vies, maar het werkt heel goed! En geen zorgen, de smaak of geur van de kikkererwten komen zeker niet terug in je drankje. Dus mocht je rauwe eieren geen fijn idee vinden, dan is Aquafaba een perfecte oplossing. Alle foto's met eiwit op deze pagina, zijn allemaal gemaakt met aquafaba. Een mooie schuimlaag kun je er dus zeker mee creëren!


Looks can be deceiving


45 ml Mezcal

20 ml Vlierbloesemlikeur (zoals bijvoorbeeld St. German of Bols Elderflower)

20 ml vers citroensap

30 ml frambozensiroop

Eiwit of Aquafaba*


Shake alle ingrediënten eerst goed in je shaker zonder ijs om het schuim goed op gang te helpen. Voeg vervolgens ijsblokjes toe aan je shaker en shake nogmaals om de cocktail goed te verwateren en te koelen. Schenk in een gekoeld coupe glas en garneer met verse frambozen.


Cheers! Salute! Proost!


Riff van de Clover Club met mezcal en vlierbloesemlikeur
Looks can be deceiving
Comments


bottom of page