top of page
  • claudineraciti

Dutch Dry Gin 1689

Het is vandaag Wereld Gin Dag en aangezien ik een groot gin fan ben (door deze spirit is deze hobby ontstaan) moest ik dat natuurlijk wel vieren met heerlijk gin en tonic!


Ik introduceerde hier al eens de pink versie van deze gin, maar nu ook de Dutch Dry versie.

Deze frisse gin, gebaseerd op het originele recept uit 1689, is citrustachtig en kruidig zoet. Uiteraard is de jeneverbes ook aanwezig, maar die heeft in deze gin meer een bijrol dan een hoofdrol. Fris, licht citruszuur en kruidig zoet. Ik vind ook deze Dutch Dry van 1689 een feestje, net als de Pink versie.


50 ml Dutch Dry Gin 1689

120 ml Fever Tree Indian Tonic


Aangezien er ook kruidnagel in wordt gebruikt, ging ik als garnering voor een schijfje citroen met een paar kruidnagels in het randje.


Cheers! Salute! Proost!

Dutch Dry Gin 1689 en tonic
Dutch Dry Gin 1689

bottom of page