top of page
  • claudineraciti

Queen Mary Pink Gin 1689 en Tonic

Dit is een gin met een mooi verhaal en gemaakt hier in Nederland!

Het verhaal begint (zoals je wellicht zag aankomen) in 1689. Willem III van Oranje reist af naar Londen en Nederlands gin met zich meebrengt.

In 2016 besloten de oprichters van dit Gin merk dat zij van dit recept uit 1689 weer een succes wilde maken. Dit ging niet zomaar, er waren maar liefst 18 maanden voor nodig om op de afdeling zeldzame boeken van de British Library een van de allereerste gin recepten te vinden. Er was slechts een probleem, de ingrediënten waren netjes opgesomd alleen de hoeveelheden waren in code en dus onleesbaar... De schrijvers van dit recept The Company of Distillers of London wilde natuurlijk voorkomen dat iemand anders dan hun eigen leden dit recept na kon maken.

En ja, wat dan? Einde verhaal? Zeker niet! De makers gingen terug naar Nederland en in Schiedam, de stad waar gin zijn oorsprong vindt, waar zij de hulp inriepen van de oudste en meest ervaren stokerij. Hier is hard gewerkt om met alleen de ingrediënten op de gevonden lijst een gin te reproduceren. En dat is gelukt, de geschiedenis die zich heel goed herhaalt.


Ik probeerde de Queen Mary editie, een recept dat ook in het gecodeerde recept werd teruggevonden. Tijdens het stoken worden er frambozen en aardbeien aan toegevoegd. En wat een feestje is deze gin. Ik drink gin eigenlijk nooit puur, deze gin is hier een uitzondering op. Fris, fruitig met pit. En het kleurtje doet natuurlijk ook wat voor het oog. Deze gin is natuurlijk ideaal voor een goede Clover Club, maar ook erg fijn in een gin tonic. Kies voor een zuivere tonic, zodat je de gin goed blijft proeven. Ik dronk hem met 1724 tonic water, maar Fever Tree Indian Tonic Water is ook een goede keuze!Makkelijke cocktails: Gin 1689 Queen Mary Pink Gin
Gin 1689 Queen Mary Pink Gin


Comments


bottom of page