top of page
  • claudineraciti

Cherry Caipirinha

The Caipirinha is wat mij betreft echt een van de beste klassiekers. Als ik een lijstje moest maken van mijn 5 favoriete klassieke cocktails dan staat deze daar zeker in!

Of het nou zomer, winter, herfst of voorjaar is, het maakt mij niet uit. Deze cocktail kan ik het jaar door enorm waarderen.

Omdat er maar weinig ingrediënten in zitten, is het natuurlijk wel essentieel dat je voor goede ingrediënten kiest. Ga dus voor biologische limoen en een goede fles Cachaça. Zelf vind ik bijvoorbeeld de Novo Fogo Silver erg lekker!


Het fijne aan eenvoudige klassieke recepten is natuurlijk dat je er eenvoudig een andere twist aan kan geven. De Caipirinha is uiterst geschikt om vers seizoensfruit aan toe te voegen. Deze keer kocht ik mooie donkerpaarse kersen op de markt. Perfect voor een zomerse Caipirinha!


60 ml Cachaça

een halve limoen in 4 partjes gesneden

4 verse kersen in kleine stukjes (de pit uiteraard ook verwijderen)

20 ml (riet)suikersiroop


Muddle the limoen partjes, siroop en de kersen in een rocks glas. Vul het glas half met crushed ijs en roer het even door. Schenk de cachaça er bij en vu het glas verder met crushed ijs. Roer het geheel nog even goed door en garneer met een limoenpartje en verse kersen.


Cheers! Salute! Proost!Cherry Caipirinha - Braziliaanse cocktail met Cachaça
Cherry Caipirinha

Comments


bottom of page