De Caipirinha is een fantastische Braziliaanse klassieker en ook een van mijn favoriete cocktails. Het recept is super eenvoudig, met slechts drie ingrediënten, maar de smaken zijn ongelooflijk! Als je nog nooit een Caipirinha cocktail hebt gedronken, ga je dit zeker heel lekker vinden.
Ingrediënten voor de Caipirinha Cocktail:
60 ml Cachaça
Een halve limoen
15 ml suikersiroop
Bereiding:
Snijd de halve limoen in acht partjes en muddle (druk zachtjes om de sappen en oliën uit de limoen te halen) deze in een glas. Dit zorgt voor een sterke limoenbasis.
Voeg de suikersiroop toe en vul het glas voor de helft met crushed ijs. Roer het goed door om de smaken te mengen.
Voeg de Cachaça toe en vul het glas verder met crushed ijs.
Roer nogmaals goed door om alles goed te mengen.
Garneer met een limoenpartje en voeg een rietje toe.
De Caipirinha is een eenvoudige cocktail, maar de combinatie van Cachaça, limoen en suikersiroop zorgt voor een verrassend lekkere smaak. Het crushed ijs maakt het drankje extra verfrissend, ideaal voor een warme dag of als je gewoon zin hebt in iets verkwikkends.
Cheers! Salute! Proost!

Comments