top of page
  • claudineraciti

Wildgarden cup - Hendricks Flora Adora

Hendrick's gin heeft weer een mooie gin uitgebracht in hun reeks "Cabinet of Curiosities". Deze limited release, de naam zegt het al, is een stuk bloemiger dan je gewend bent van Hendrick's. Het idee voor Hendricks Flora Adora is ontstaan in de tuinen van de destilleerderij. Master Distiller Lesley Gracie heeft deze bloemige gin bedacht.

Er zit nog steeds een frisse en kruidige kern in de Flora Adora, maar de bloemigheid is heel duidelijk aanwezig. Je kunt je voor stellen hoe fantastisch de geur van deze gin is. Overheersend bloemig in geur vind ik hem niet, wel in smaak. Daar moet je dus wel van houden en persoonlijk ben ik meer van kruidig dan van bloemig. Ik moest dus echt even wennen aan deze Flora Adora. het was geen liefde bij de eerste slok ;-) Maar eerlijk, bij de derde dacht ik wel: dit is eigenlijk best wel lekker... Bij de eerste slok was ik nog in staat om hem direct door te schuiven naar mijn man en hem niet verder op te drinken. Dat oordeel was echter te snel.

Welke combinatie aan bloemen gebruikt is, is geheim. Wel weten we dat het gaat om bloemen waar bijen en vlinders gek op zijn. Het resultaat mag er zeker zijn! Maar ben je totaal niet van bloemig, dan zal deze gin jou niet goed bevallen en kun je beter voor de klassieke Hendrick's gaan.


Ik vind het altijd leuk om direct een drankje uit te proberen die het merk zelf aanraadt als de perfect serve. Dus ik ging voor de wildgarden cup. Simpel, fris, bloemig en licht fruitig door de frambozen. Echt perfect voor de mooie zonnige dagen die eraan komen!

Om het een extra vrolijke kleur te geven, gebruikte ik geen gewone suikersiroop, maar roze suikersiroop. Dat maak je simpel weg door de gewone suiker te vervangen voor de roze suiker voor stoofperen. Deze suiker is over het algemeen het hele jaar door te krijgen in de grotere supermarkten. Uiteraard kan gewone suikersiroop ook prima!


Wildgarden cup


4 frambozen

6 verse munt blaadjes

3 komkommer schijfjes

50 ml Hendrick's Flora Adora gin

25 ml vers citroensap

25 ml suikersiroop (ik ging voor roze stoofperensuikersiroop)

Bruiswater


Vul een longdrink glas met ijsblokjes en doe de frambozen en munt erbij. Schenk de gin, citroensap en suikersiroop erbij en roer het geheel door. Schenk het glas bij met het sodawater en roer het nog even kort. Garneer met de drie schijfjes komkommer.


Cheers! Proost! Salute!

Hendrick's Flora Adora gin - Wildgarden cup
Wildgarden cup - Hendrick's Flora Adora


Comments


bottom of page