top of page
  • claudineraciti

Clover Club - Julie Reiner recept

De Clover Club behoort toch wel tot een van mijn favoriete fruitige gin cocktails. Zacht door het mooie schuim en met een eigen gemaakte frambozen siroop is het echt een top drankje!

Julie Reiner wordt wel de queen van de Clover Club genoemd. Ze richtte niet voor niets een bar op onder die naam. Wellicht heb je haar gespot op Netflix in de jury van Drinkmasters.


Met een mooie fles Zwart Nazareth gin maakte ik haar versie en deze was echt top! Zwart Nazareth maakt naast prachtige oude graanjenever en korenwijn ook een heerlijke gin.

De gin won niet voor niets zilver op de International Wine & Spirits competition (IWSC) in 2023.

De jeneverbes en de smaak van zijn mooi aanwezig. En het heeft iets bloemigs van rozen en citrus is ook goed aanwezig. Past echt briljant in een Clover Club, maar eerlijk gezegd vond ik een Gin en Tonic met deze gin ook echt subliem. Dus ben je een gin fan, echt proberen deze gin (nee, hier word ik wederom niet voor betaald om dit te zeggen. Deze gin staat oprecht in mijn topt 3 van best gins op dit moment)


Dus gun jezelf een mooie fles gin en test hem uit met een Gin en Tonic en de Clover Club alla Julie Reiner. Daar ga je echt geen spijt van krijgen!


Clover Club - recept volgens Julie Reiner


45ml gin (Zwart Nazareth is echt de moeite waard)

15ml droge vermout

15ml vers citroensap

Eiwit of eiwit vervanger (bijvoorbeeld aquafaba of Ms. Better's Miraculous foamer)


Shake alle ingrediënten eerst heel goed in je shaker met voldoende ijs. Strain vervolgens het ijs eruit en shake nog even goed droog (zonder ijs) na in je shaker om mooie vol schuim te krijgen. Strain het drankje vervolgens in een gekoeld coupe glas en garneer met verse framboosjes.


Cheers! Salute! Proost!


Clover Club cocktail - gin en frambozen
Clover Club - Zwart Nazareth gin


Comentários


bottom of page