top of page
  • claudineraciti

Widow's Kiss

Wanneer ik zelf even geen inspiratie heb, maar wel weet in welke drank ik zin heb, dan ga ik altijd even naar de Difford's Guide. Hier vind je ontzettend veel recepten en kun je makkelijk zoeken op ingrediënten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om al je flessen op te geven en de guide geeft dan aan wat je allemaal kunt maken. Zo handig!


Dit keer had ik echt zin in een Calvados cocktail. Een franse Brandy gemaakt van appels, al bevat het soms ook wat peer en mag alleen gemaakt worden in specifieke gebieden van noord-west Frankrijk. Ik vond de Widow's Kiss en aangezien ik ook groot fan ben van Gele Chartreuse was de keuze snel gemaakt.


50 ml Calvados

25 ml D.O.M. Benedictine

25 ml Gele Chartreuse

2 dashes Angostura bitters


Volgens het recept kun je deze zowel shaken als stirren. Zelf koos ik ervoor om hem te stirren om hem zijdezacht te houden. Doe alle ingrediënten in je mixing glas en vul het glas met voldoende ijs. Stir met je barlepel en schenk het in een Nick & Nora of coupe glas. Garneer met een marschino kers.


Cheers! Salute! Proost


Calvados en Gele Chartreuse cocktail - Widow's Kiss
Widow's Kiss


Yorumlar


bottom of page