top of page
  • claudineraciti

The Piscotarian

Ik blijf erbij, wanneer je nog geen fles Pisco in huis hebt, dan is het rap tijd om daar iets aan te doen! Pisco is een drank dat wordt gedistilleerd uit druiven. Chili en Peru vechten al jaren met elkaar om zich de naam Pisco toe te eigenen. Beide landen produceren deze heerlijk drank, maar vechten om het recht van de naam. Pisco kent namelijk geen beschermende origine. Het is ook niet helemaal helder waar het nu vandaag komt. Zowel in Chili als in Peru bestaand er plaatsjes die de naam Pisco dragen. Al had het dorpje in Chili tot 1936 een andere naam...


Pisco wordt dus van druiven gemaakt, druiven die de Spaanse bezetters met zich meebrachten naar Zuid-Amerika om te kunnen voorzien in het maken van miswijn. De druiven werden in eerste instantie dus voor wijn gebruikt, maar omdat er een verbod op de export van wijn kwam (het was iets te veel concurrentie voor het Spaanse thuisland) bedachten ze om de overgebleven wijn te distilleren. En Pisco was born!


In Peru gaat het met name om de Quebranta- of Italiadruif. Zelf vind ik de Pisco van de Italiadruif het lekkerst. Lekker fruitig en fris.

Dit recept vond ik op de tijdlijn van David van SpeakeasierUK. Een perfect drankje voor het mooie zonnige weer!


60 ml Pisco

30 ml vers limoensap

15 ml Witte creme de cacao (Bols of de Kuyper)

15 ml aardbeiensiroop (David gebruikte frambozensiroop, maar dat had ik even niet)

Optioneel: 4 dashed chocolade bitters

Spa rood/Sodawater


Shake alle ingrediënten (behalve sodawater) met voldoende ijs in je shaker en strain in een longdrink over verse ijsblokjes. Top het af met een klein scheutje sodawater/spa rood.


Cheers! Salute! Proost!The Piscotarian - frisse Pisco cocktail
The Piscotarian

Comments


bottom of page