top of page
  • claudineraciti

The Last Word - Gin cocktail

The Last Word is een cocktail die in 1915 (dus nog voor de Amerikaanse drooglegging geserveerd werd in de Detroit Athletic Club. Deze cocktail wordt toegekend aan de bartender Frank Fogarty.

Na de tweede wereldoorlog was de populariteit van dit drankje behoorlijk ver te zoeken. Echter speelde The Last Word een hele belangrijke rol in de cocktail revival begin jaren '80.

Bartender Murray Stenson ontdekte dit recept weer in het boek "Bottoms up" van Ted Saucier en besloot deze te maken voor zijn klanten in Seattles Zig Zag café. Dat werd een succes en The Last Word stond letterlijk en figuurlijk weer op de kaart.

Deze cocktail wordt vaak genoemd als perfect gebalanceerde cocktail. Het is zoet, kruidig en zuur tegelijk. Een "equal parts" cocktail die echt de moeite waard is.


The Last Word


20 ml gin

20 ml groene Chartreuse

20 ml Maraschino likeur

20 ml vers limoensap


Shake alle vier de ingrediënten met voldoende ijs in je shaker en strain in een coupe glas. De klassieke garnering is een maraschino kers. Die waren bij mij helaas op, dus ging ik voor een eetbare bloem waarvan ik de naam niet meer weet...


Cheers! Salute! Proost!


Makkelijke cocktails: The Last Word - gin cocktail met groene chartreuse
The Last Word - Klassieke gin cocktailComments


bottom of page