top of page
  • claudineraciti

The Ferrari Paloma

Het leuke aan het hebben van een hobby en deze delen op Instagram, is dat je vele mensen leert kennen die dezelfde passie delen. Van Colombia tot België, van de Verenigde Staten tot Denemarken, we zitten overal ;-) We delen recepten, ideeën, fotografie tips, maar ook persoonlijke dingen met elkaar. De cocktail community op Instagram is echt een hele positieve club!


Dit mooie recept komt van een van mijn favoriete mensen uit de club Suzy van Spirited Shaker. De meeste recepten van haar zijn niet makkelijk na te maken voor mij, aangezien er een behoorlijk verschil zit in beschikbare ingrediënten tussen hier en de States, maar deze was gelukkig erg makkelijk te maken! Wel heb ik de Fernet Branca vervangen voor Sonnema 1860. Waarom? In Fernet is munt erg aanwezig en ik had zelf geen munt om mee te garneren. Daarnaast ben ik ook geen groot fan van Fernet Branca, iets te muntig en te sterk voor mij. Sonnema 1860 vind ik zeer smaakvol, iets zoeter en pittig op de juiste wijze. Daarnaast matched het heel goed met Rozemarijn en dat had ik dan wel weer in de koelkast liggen! Door de Rozemarijn te branden, krijg je echt een heerlijk aroma over je cocktail en het heeft natuurlijk ook een mooi effect op de foto ;-)


Deze is zeker het proberen waard! De perfect combi tussen een Ferrari cocktail (als je Fernet gebruikt ;-)) en een Paloma.


The Ferrari Paloma


45 ml Mezcal

45 ml vers grapefruitsap

20 ml vers limoensap

20 ml Campari

20 ml Sonnema 1860 (of Fernet Branca volgens het originele recept)

5 ml Agave siroop

Sodawater/Spa rood


Shake alle ingrediënten (behalve sodawater/spa rood) in je shaker met voldoende ijs. Strain over verse ijsblokjes in een rocks glas en garneer met een partje grapefruit en rozemarijn.


Cheers! Salute! Proost!The Ferrari Paloma - Mezcal, Campari en Kruidenbitter (Sonnema 1860)
The Ferrari Paloma

Comments


bottom of page