top of page
  • claudineraciti

Roku Gin en Tonic

Roku gin is een Japanse gin die werd ontwikkeld om te voldoen aan de delicate smaak van Japanners, maar deze bijzondere gin wist de weg naar de rest van de wereld goed te vinden. Het allergrootste Japanse drankconcern Suntory is eigenaar van deze delicate gin. Roku betekent zes en verwijst zoals je wellicht al kan raden, naar de zes Japanse botanicals die in deze gin worden gebruikt. Naast de zes Japanse botanicals bestaande uit Yuzu schillen, Shanso peper, Gyokoro thee, Sensha thee Sakura kersenbloesem en -bladeren, worden er ook 6 klassieke botanicals gebruikt, waaronder natuurlijk de jeneverbes, kardemom en kaneel.

Het is een delicate, verfijnde gin die ik zelf ook erg goed in cocktails vind gaan omdat er niet een sterk overheersende smaak tussen zit. Gin mare vind ik om die reden al lastiger in een cocktail te verwerken en drink ik het liefst met tonic.

Bij deze gin pas Fever Tree Indian tonic goed, maar de Yuzu tonic van Fentimens is hier ook erg lekker bij. Dan proef je meer de frisse citrussmaak.


Schenk 50 ml gin over ijsblokjes in je glas en schenk er 120 ml tonic bij. Roer het even door. Je kunt deze Gin en Tonic garneren met verse gemberreepjes.


Cheers! Salute! Proost!Makkelijke cocktails Gin en tonic met Soku gin
Gin en tonic met Soku gin


Комментарии


bottom of page