• claudineraciti

Pisco Mojito en tonic

Pisco blijft echt een van de beste ontdekkingen voor mij sinds ik in de wondere wereld van cocktails ben gedoken. Een pisco and tonic is wellicht niet het eerste waar je zelf aan denkt, maar in Peru daarentegen wel! Ik maakt er meer een Mojito en Pisco en tonic mix van. Samen met de zelfgemaakte bramen jam en de verse munt is deze uiterst geschikt voor het warme weer!

Ik gebruikte dit keer Ocucaje Pisco Italia uit Peru. Italia verwijst in dit geval zeker niet naar het land, maar naar de druivensoort waar deze Pisco van gemaakt wordt. Deze druif staat bekend om zijn citrus en notenaroma’s. Ik vind persoonlijk de citrustonen goed naar voren komen, wat deze Pisco heerlijk fris maakt en erg lekker in deze mix.


60 ml Pisco

20 ml vers limoensap

10-12 verse munt blaadjes

15 ml bramensiroop

Tonic (ik gebruikte Fever Tree Indian Tonic)


Muddle de muntblaadjes licht en voorzichtig (anders worden ze bitter) Voeg de Pisco, limoensap en siroop toe en vul het glas voor de helft met crushed ice. Roer het goed door. Top het af met 60-90 ml tonic. Roer het nog even goed door en garneer met verse munt en een braam.


Cheers! Salute! Proost!



Pisco mojito and tonic. Perfect mix tussen en mojito en een gin tonic
Pisco mojito en tonic