top of page
  • claudineraciti

Pisco en Sinaasappel cocktail - Coctail Algeria

Deze heerlijke cocktail komt uit het boek van de King of cocktail: Dale Degroff "The New Craft of the Cocktail". Hij stond aan de wieg van de cocktail revival in de jaren '90 in de Rainbow Room in New York. The New York Times riep hem in 2015 uit tot 's werelds meest vooraanstaande cocktail expert. Dale is een begrip in de cocktail en bartender wereld. Zijn boek is dan ook echt een aanrader. Vol met vele verschillende recepten. Ze zijn niet allemaal even makkelijk na te maken. Niet zozeer vanwege de technieken, maar niet alles is hier te krijgen. Maar het overgrote gedeelte is prima zelf te maken thuis.

Zoals de makkelijke cocktail met Pisco, abrikoos en sinaasappel. Het originele recept stond op het menu van restaurant La Fonde del Sol. Dale heeft het recept iets aangepast en dat deed hij goed. Het is een heerlijk, fruitige Pisco cocktail die eigenlijk iedereen kan waarderen. Wil je je vrienden of familie een keer verrassen met een spirit als Pisco dat menigeen niet kent? Probeer dan dit recept, deze gaat zeker in de smaak vallen!


Coctail Algeria


45 ml Pisco

15 ml Cointreau

15 ml abrikozenlikeur (bijvoorbeeld Bols of de Kuyper)

30 ml vers sinaasappelsap

Dash orange bitters (optioneel)


Shake alle ingrediënten in je shaker met voldoende ijs en schenk over vers ijs in een gekoeld cocktail glas. Ik serveerde hem in een Champagne flute. Wel zo feestelijk!


Cheers! Salute! Proost!


Coctail Algeria - Pisco, abrikoos en sinaasappel
Coctail AlgeriaComments


bottom of page