top of page
  • claudineraciti

Penicillin Margarita

Deze cocktail is een perfect combinatie van twee klassiekers: de Penicillin en de Margarita. Voor de zomer ging ik een dagje met mijn broer en zus naar Amsterdam om te genieten van heerlijke cocktails by Flying Dutchman. Ze hebben er altijd een kleine, maar goede kaart met interessante eigen en klassieke cocktails. Daarnaast zit het personeel zo goed in de materie dat je om alles kunt vragen en zij maken het voor je.

Bij de tweede rond wist ik niet zo goed wat te bestellen, alleen dat ik wel erg veel zin had in een goede cocktail met Mezcal. Hij stelde mij nog een paar vragen en kwam toen met de tip om deze te proberen. En wauw, wat had hij een goede keuze voor mij gemaakt!

Mijn zus bestelde hem direct bij de volgende ronde, want die was ook helemaal enthousiast! Dat ik hier nog nooit van had gehoord, is mij een raadsel want het is echt een geniale combinatie. Het perfecte drankje voor mij en uiterst geschikt om kennis te maken met Mezcal, mocht je dit nog nooit geprobeerd hebben.


60 ml Reposado tequila

30 ml vers citroensap

1 scheutje/dash angostura bitters

10 ml Mezcal


Shake alle ingrediënten, behalve de Mezcal in je shaker met voldoende ijs.Schenk het in een rocksglas over verse ijsblokjes en schenk heel voorzichtig de mezcal over de bolle kant van een barlepel over het drankje, zodat je een "float"van Mezcal krijgt. Garneer met een citroen zest.


Mocht je echt op de Mezcal toer willen, dan komt Tess Posthumus met de volgende tip. Kies in plaats van Tequila een medium rokerige mezcal (zoals bijvoorbeeld Ilegal Mezcal joven) en voor de float een sterkere rokerige mezcal.


Cheers! Salute! Proost!Penicillin Margarita - Tequila - Mezcal - Gember - Honing
Penicillin Margarita

留言


bottom of page