top of page
  • claudineraciti

Norwegian Paralysis - Aquavit, ananas en sinaasappel

Dit heerlijke en makkelijke recept kwam ik tegen bij David van SpeakeasierUK. Deze maakte ik al voor meerdere vrienden en familie en iedere keer is het een succes! Een verrassend fruitig maar ook kruidige cocktail die niet heel zwaar is. Dus ook voor degenen die niet erg gewend zijn om cocktails te drinken, zullen deze enorm waarderen!


Aquavit is een gedistilleerde drank die gemaakt wordt van aardappel. Aan de neutrale aardappelalcohol worden vervolgens kruiden en specerijen toegevoegd en wordt het nogmaals gedistilleerd. De kruiden bestaan vaak uit dillezaad, steranijs, venkelzaad maar ook koriander zaad. Ik gebruikte voor de recept Linie Aquavit. Deze aquavit kent ook nog een specifieke rijp methode. De aquavit gaat in sherry vaten de boot op en deze boot reist vervolgens van Noorwegen naar Australië en weer terug. Hierdoor krijgt de aquavit zijn unieke smaak. Voor rond de 20 euro, heb je al een fles linie aquavit. Dus voor de prijs hoef je het uitproberen niet te laten ;-)


60 ml Linie Aquavit

45 ml Ananassap

45 ml sinaasappelsap

15 ml citroensap

7,5 ml orgeat

7,5 ml suikersiroop (officieel Demerara, maar dat is wat lastiger te krijgen. Ik maakte hem ook met suikersiroop en het smaakte nog steeds erg goed!)


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs in je shaker en strain over crushed ijs in een longdrinkglas. Je kunt deze prima garneren met de blaadjes van de verse ananas of met een schijfje ananas en partje sinaasappel.


Cheers! Salute! Proost!

Aquavit, ananas en sinaasappel cocktail
Norwegian Paralysis

Comments


bottom of page