top of page
  • claudineraciti

Naked and Famous

Mocht je nog twijfelen of je wel een fles Mezcal moet aanschaffen, dit is de cocktail die je over de streep moet trekken! Dit is een een klein juweeltje onder de cocktails als je het mij vraagt. Het rokerige van de Mezcal, het kruidige van de Chartreuse en het zoete van de Aperol, het gaat allemaal perfect samen. Voeg daar nog vers limoensap toe en je hebt echt de perfecte balans. Daar gaat het natuurlijk allemaal om in een goede cocktail, de juiste balans vinden. En deze is wat dat betreft echt perfect.


De naam doet dit drankje natuurlijk ook wel goed, net als de Pornstar Martini doet de naam Naked and Famous het ook gewoon goed. Wie wel er nou niet een cocktail proeven met zo'n naam ;-)

Ook deze cocktail werd gecreëerd door een Bartender van Death & Co in New York, genaamd Joaquín Simó. Het is een variant op de klassieke Last Word en dit is er gewoon een die je geproefd moet hebben!


Het originele recept vraagt om 22,5 ml van alle vier de ingrediënten, dit komt door het omrekenen van de 3/4 oz (een standaard maat in de meeste Amerikaanse jiggers). Niet alle jiggers hebben deze maat, vandaar dat ik het naar beneden heb afgerond. Dat maakt het iets makkelijk af te meten.


20 ml Mezcal

20 ml Yellow Chartreuse

20 ml Aperol

20 ml Vers limoensap


Shake alle ingrediënten met ijs in je shaker en strain in een coupe glas. Volgens Death & Co moet je deze cocktail zonder garnering reserveren. Ik kon het voor de foto niet laten en heb er toch een half gedroogd limoenschijfje aan toegevoegd.


Cheers! Proost! Salute!Makkelijke cocktails Naked and Famous
Naked and Famous


Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page