top of page
  • claudineraciti

Martini - Malfy Gin Limone

Ik ben eigenlijk nooit een martini fan geweest. Niet dat ik er veel heb gedronken in mijn leven, die zijn op één hand te tellen. Waarschijnlijk omdat de eerste al niet goed bij mij in de smaak viel. Daarna nog een paar keer geprobeerd, maar nee, niet mijn ding.


Toen mijn man met de mooie fles Malfy gin citroen thuiskwam, gaf een vriend het advies om hier toch echt een martini mee te maken. Dat was nou niet wat ik in mijn hoofd had, maar ik besloot het toch te proberen. En wat een ontdekking! Ik vind martini's stiekem gewoon heel erg lekker! Vermoedelijk waren die enkele die ik dronk gewoon niet mijn smaak, niet mijn gin of wellicht niet voldoende verwatert, of gewoon toen nog iets wat ik niet kon waarderen.


Een martini maak je met gin of wodka. Daarnaast kun je zelf bepalen hoe droog je hem wilt hebben. Je kunt dus een beetje spelen met de hoeveelheid droge vermout die je erbij doet, 10 ml (dry martini), 20 ml (medium) of 30 ml (wet). Wil je hem nog iets zachter en zoeter? Gebruik dan witte vermout in plaats van droge. Zelf zou ik in dat geval dan voor 20 ml gaan. Zo dronk ik deze ook en vond het een feestje!


Martini


60 ml Malfy gin citroen (of andere gin/wodka naar keuze)

10, 20 of 30 ml droge vermout (wil je hem zachter en iets zoeter, ga dan voor 20 ml witte vermout)


Stir de twee ingrediënten in je mixing glas met voldoende ijs en strain in een martini of coupe. Zelf zou ik altijd voor een coupe gaan of een zeer smal martini glas (zoals op de foto) de standaard wijde martini glazen vind ik een crime. Dat is altijd morsen en daarnaast vind ik ze persoonlijk ook echt niet mooi. Maar kies vooral voor wat je voor handen hebt en gebruik gerust het klassieke martini glas. Garneer met een citroen zest of een paar groene olijven.


Cheers! Salute! Proost!Martini cocktail - Dry Martini
Martini - Malfy gin limoneComments


bottom of page