top of page
  • claudineraciti

Malfy gin rosa

Wellicht heb je ze al eens in de slijter zien staan, de prachtige flessen van Malfy gin. Ik vind het namelijk echt eye catchers deze flessen!

Malfy gin haalt zijn inspiratie uit de Amalfikust een pracht juweeltje van Italië. Het is dus niet de plek waar deze gin gemaakt wordt. Dit gebeurt in Piemonte, Turijn. De inspiratie voor deze gins (ze hebben er vier; grapefruit, citroen, rode sinaasappel en originale) komt voort uit de "Amalfi Lifestyle", wat we zo graag "La Dolce Vita" noemen. Zijn ze hier in geslaagd om dit over te brengen? Ja absoluut! Het prachtige ontwerp van de fles, de smaken en geuren van deze bijzondere gins geven je echt een Dolce Vita gevoel mee.


De jeneverbes wordt met de hand geplukt en de Rosa versie bevat grapefruit van het eiland Sicilië. Het water waarmee de botanicals gemengd worden, komt uit Piemonte. Malfy gin gebruikt de zogenaamde "vacuüm distillatie" ook wel koude distillatie genoemd. In de wereld van gin is dit een vrij nieuwe techniek. Hiermee wordt bij een lagere temperatuur evaporatie bereikt en wordt de samenstelling van de botanische ingrediënten niet gewijzigd. Hierdoor wordt de verse smaak behouden. Deze Rosa versie smaakt echt naar frisse grapefruit en de jeneverbes is goed aanwezig. Een heerlijke gin voor een fijne gin en tonic, maar ook erg lekker om een Martini mee te maken!


50 ml Malfy gin Rosa

120 ml Fever Tree mediterranean tonic


Garnering: Rozemarijn en GrapefruitMalfy gin rosa grapefruit
Malfy gin rosa
Comments


bottom of page