• claudineraciti

Kruidige pompoensiroop

Het leuke aan siroop maken is, dat je alle combinaties kunt proberen die je lekker lijken! Je kunt er echt al je creativiteit op los laten. Maar het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Als je er totaal geen zin of puf voor hebt, kun je ook overal gewoon suikersiroop voor gebruiken. Maar dan mis je wel echt iets! Een goede smaakvolle siroop, kan je cocktail echt volledig anders en een stuk interessanter maken. Ik raad je dus zeker niet aan om alleen maar suikersiroop te gebruiken.


De kruidige pompoensiroop is erg lekker om je drankjes een heerlijke herfsttwist te geven.

In een pan doe je 500 gram suiker, 250 ml water en een goede handvol pompoenblokjes. Voeg hier ook 2 kaneelstokjes, een stuk of 7/8 zwarte peperkorrel, 4 steranijs en een paar kruidnagels aan toe. Verwarm het tot de suiker goed is opgelost, zonder het te laten koken. Laat het afkoelen en filter de siroop met behulp van een koffiefilter. Voeg 50 ml vodka toe en je kunt de siroop tot 3 maanden in een afgesloten fles bewaren in de koelkast.



Cocktail siropen pompoensiroop
Pompoensiroop