top of page
  • claudineraciti

Kingston Americano

Ik heb ze wel eens eerder genoemd "Death and Company" een begrip in de wereld van de cocktail scene. Gestart met een bar in New York, maar inmiddels ook in Los Angeles en Denver. Ze hebben inmiddels ook drie zeer goede cocktailboeken op hun naam staan: Cocktail Codex, Death & Co Modern Classic Cocktails en Welcome Home. Deze laatste is de meest recente en ook erg interessant en boeiend om te lezen met heel veel nuttige tips en informatie. De recepten vind ik persoonlijk iets minder toegankelijk in dit laatste deel. Veel ingrediënten die de nodige tijd vragen en inspanning vragen om te maken en soms ook lastig te krijgen zijn. De Modern Classic Cocktails vind ik persoonlijk een stuk toegankelijker en meer recepten die je zelf thuis kan maken.

Maar toch zijn er ook meerdere goede recepten te vinden in Welcome Home die thuis ook goed na te maken zijn. Zoals bijvoorbeeld de Kingston Americano. Dit recept werd ontwikkeld door bartender Tyson Buhler in 2019. Eenvoudig, maar erg lekker als je van een bittertje houdt. Ben je meer van de zoete cocktails? Dan valt deze wellicht niet bij je in de smaak. Je zou dan de Campari kunnen vervangen voor Aperol.


30 ml Witte Rum (zij adviseren de Jamaicaanse Wray and Nephew)

30 ml Campari

120 ml Grapefruit Soda (Bijvoorbeeld van Thomas Henry)

Een snufje zout


Doe de Rum en de Campari in een longdrink glas en vul het glas volledig met ijsblokjes. Schenk de grapefruit soda erbij en roer het door. Doe er een snufje zout over en garneer met een grapefruit schijfje.


Cheers! Salute! Proost!


Kingston Americano - Death and Co recept met Rum, Campari en Grapefruit Soda
Kingston Americano


Comments


bottom of page