top of page
  • claudineraciti

Stolen Midnight - kerststol Wodka

Nog op zoek naar een simpel, maar origineel drankje voor Oud & Nieuw? Dan heb ik er nog wel eentje voor je!

Ik ben vast niet de enige die na kerst nog een stuk kerststol over heeft. Elk jaar koop ik het weer, want het hoort er toch een beetje bij, maar opmaken zit er meestal niet in. Ik hou niet van weggooien, dus probeer ik met de restjes altijd wat anders uit. Zo bedacht ik eens om er kerststol wodka mee te maken en dat is bijzonder lekker!

Hoe het werkt? Heel simpel. Schraap zoveel mogelijk poedersuiker van het kerststol af (anders wordt het echt te zoet) snijd het in stukken en doe het in een goed afsluitbare pot/bak. Dan de je de wodka erbij. Hoeveel hangt een beetje van de hoeveelheid kerststol af. Zorg er in ieder geval voor dat de kerststol goed ondergedompeld is in de wodka. Schud het goed door elkaar en laat het een nachtje staan. De volgende dag zeef je de kerststol eruit. Je kunt de wodka daarna het beste ook nog even met een koffiefilter filteren. Dan heb je echt alle stukjes eruit.

Bewaard de wodka vervolgens in een schone fles in de koelkast. Je kunt er ook hele lekkere martini's meemaken. Maar bij Oud&Nieuw horen toch bubbels, dus deze is uiterst geschikt om het jaar oud te knallen!


Stolen Midnight (met kerststol wodka)


60 ml Kerststol Wodka

20 ml vers citroensap

10ml suikersiroop

Prosecco of Champagne (of andere lekkere bubbels)


Schenk de eerste drie ingrediënten met voldoende ijs in je shaker en schenk uit in een flute glas. Schenk de bubbels erbij en cheers!


Kerstol Wodka cocktail
Stolen Midnight - Kerststol WodkaComments


bottom of page