top of page
  • claudineraciti

Kerst Pisco Fizz

Pisco is echt een fantastische ontdekking voor mij geweest. Mocht je deze druiven spirit uit Peru nog niet hebben ontdekt, dan is het wel de moeite waard om daar eens verandering in te brengen. Voor deze Kerst Fizz gebruikte ik Ocucaje Pisco Italia.


Ook hier gebruikt ik Prosecco siroop, mocht je nou de vanille prosecco siroop gemaakt hebben die ik voor de Holiday Pornstar Martini gebruikte, dan past dat uiteraard ook prima. Een beetje vanille is zeker niet verkeerd in deze Fizz. Als je nog prosecco of champagne siroop wilt maken, gebruik 1 deel prosecco/champagne op 1 deel suiker. Verwarm het tot de suiker is gesmolten en klaar!


Kerst Pisco Fizz


50 ml Pisco

30 ml Cranberry sap

15 ml Licor 43

1 takje rozemarijn

10 ml Prosecco siroop

Sodawater


Shake alle ingrediënten (behalve het sodawater) in je shaker met voldoende ijs en double strain het (dus ook met een theezeefje om eventuele stukjes rozemarijn eruit te filteren) . Schenk het uit in een ballon glas (zoals een gin en tonic glas of een Spritz glas) gevuld met ijsklontjes. Top het af met een scheutje sodawater. Garneer met verse cranberries (volop te krijgen nu in de supermarkten) en een takje rozemarijn. Voor extra geur en een beetje show, zou je de rozemarijn een kunnen aansteken. Ik vind die geur echt fantastisch.


Cheers! Salute! Proost!Kerst cocktail: Kerst Pisco Fizz
Kerst Pisco Fizz
Comentários


bottom of page